Zie voor info over zangles in tijden van Corona deze pagina.

 

 

Willemijn van Gent

 

Heb je altijd al zangles willen hebben? Heb je stemproblemen? Of wil je nieuwe inspiratie opdoen op het gebied van zangtechniek of interpretatie? Ik help je graag bij het bereiken van je vocale en muzikale doelen.

Nieuw: geef een zangles cadeau bon! 

 

Willemijn van Gent

Mijn naam is Willemijn van Gent. Ik heb jaren lang gezongen in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. Als lyrische sopraan ben ik enkele jaren verbonden geweest aan Theater Görlitz. Op mijn media pagina zie je enkele fragmenten van mijn zangcarrière. Alle zangervaring die ik zo heb opgedaan geef ik nu aan mijn leerlingen door.

 

WED_1120

 

In de prachtige Studio Sophia aan de Groot Hertoginnelaan in Den Haag, geef ik zangles aan beginners en gevorderden. Ook help ik mensen met spreekberoepen als leerkrachten en acteurs bij stemproblemen of het ontwikkelen van hun vocale mogelijkheden (zie presentatie training). Om de 6 weken organiseer ik een zgn ‘begeleide-les’ voor mijn leerlingen.

Waarom geef ik zangles?

Zingen doe ik al mijn hele leven. Ik merkte al snel dat ik niet alleen zelf blij werd van zingen, maar dat ik andere mensen er ook blij mee maakte. Na mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium was mijn grootste doel dan ook om mensen te laten genieten en te ontroeren als solozangeres of in ensembles. Ik werd geïnspireerd door collega’s (vocaal en instrumentaal) en dirigenten van het aller hoogste niveau, en heb zo mogen bijdragen aan vele schitterende concerten en uitvoeringen.

Na een jaren lange carrière als zangeres ben ik logopedie gaan studeren om meer over de technische kant van de stem te weten te komen. Ik heb daar de eerste 2,5 jaar van voltooid en zodoende veel kennis over de stem en stemmethodes opgedaan. Met die kennis kan ik goed communiceren met logopedisten en foniaters. Maar vooral ben ik nu in staat mensen te helpen die zoeken naar de optimale klank van hun eigen stem en hoe ze die kunnen gebruiken om te laten horen wie en hoe ze zijn. En vooral om iedereen lekker te leren zingen!

Zingen en meer…

Naast lesgeven zet ik me in voor het zangvak in het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen (NVZ). Namens de NVZ ben ik betrokken bij de cultuurlobby in de Creatieve Coalitie. Ik ben initiator van het multidisciplinaire Stemplatform.nl waar zangdocenten, KNO artsen en logopedisten kennis over de stem met elkaar delen. De verschillende beroepsverenigingen muziek heb ik samengebracht in de koepel Beroepsverenigingen Muziek. Voor de PvdA zet ik me op lokaal niveau in voor de cultuursector.

Klik hier voor Tarieven en voorwaarden

Ik ben lid van de

de beroepsvereniging van zangdocenten

en onderschrijf de NVZ Beroepscode 2019