logo-nvz-01

28 september 2019, Utrecht HKU- conservatorium gebouw K&W. 10:00-17:00 uur

De Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen (NVZ) organiseert haar jaarlijkse symposium dit keer rond het thema: ‘Stemproblemen, hoe kom je er aan? Hoe kom je er af!’ Stemproblemen

In de ochtend belicht KNO-arts Peter van Rijn de oorzaken en behandelmethodes en laat zien hoe een stemonderzoek er uit ziet. Daarna vertelt Marcus van den Akker (hoofdvak docent zang Guildhall en Royal Academie London) over de holistische aanpak van stemproblemen, en laten Rein Kolpa als zangdocent en Michel de Kort als logopedist aan de hand van een casus zien hoe je in multidisciplinaire samenwerking aan stemproblemen kunt werken.

In de middag zijn er 4 workshops: ‘Bubbelen (lax vox en resonansbuis) door logopedist Marjan Oosterbaan, wat osteopathie kan betekenen bij stemproblemen door Max Elze, en geeft Selma Harkink logopedische zangoefeningen. Henrike Jansen en ik zullen een workshop Accentmethode geven: Henrike de logopedische versie, en ik zal de methode in zangoefeningen laten zien (binnenkort ook op mijn website).

De workshops duren 50 minuten, je kunt er 2 kiezen. Inschrijving aan het begin van de dag.

We hopen veel collega’s met deze dag te inspireren hoe je stemproblemen kan voorkomen en eventueel genezen!

Zie voor meer info over aanmelding en de sprekers: de website van de NVZ

NVZ Stemsymposium