Willemijn van Gent

Wil je je zangstem verbeteren en uitbreiden?  Heb je stemproblemen? Of wil je nieuwe inspiratie opdoen op het gebied van zangtechniek of interpretatie? Ik help je graag bij het bereiken van je vocale en muzikale doelen.

Nieuw: geef een zangles cadeau bon! 

 

Willemijn van Gent

Mijn naam is Willemijn van Gent. Ik ben zangdocent, gespecialiseerd in het klassieke repertoire. Jaren lang heb ik gezongen in het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. Als lyrische sopraan ben ik enkele jaren verbonden geweest aan Theater Görlitz. Op mijn media pagina zie je enkele fragmenten van mijn zangcarrière. Alle professionele zangervaring die ik zo heb opgedaan geef ik nu aan mijn leerlingen door.

 

WED_1120

 

Ik geef zangles in de prachtige Studio Sophia aan de Groot Hertoginnelaan in Den Haag. Ook help ik mensen met spreekberoepen als leerkrachten en acteurs bij stemproblemen of het ontwikkelen van hun vocale mogelijkheden (zie presentatie training). Om de 6 weken organiseer ik een zgn ‘begeleide-les’ voor mijn leerlingen, samen met de pianiste Julia Buizer. We werken dan aan samenspel en stijl. Dit is ook een mogelijkheid voor leerlingen om audities of delen van concertprogramma’s uit te proberen.

Waarom geef ik zangles?

Zingen doe ik al mijn hele leven. Ik merkte al snel dat ik niet alleen zelf blij werd van zingen, maar dat ik andere mensen er ook blij mee maakte. Na mijn studie aan het Koninklijk Conservatorium was mijn grootste doel dan ook om mensen te laten genieten en te ontroeren als solozangeres of in ensembles. Ik werd geïnspireerd door collega’s (vocaal en instrumentaal) en dirigenten van het aller hoogste niveau, en heb zo mogen bijdragen aan vele schitterende concerten en uitvoeringen.

Na een jaren lange carrière als zangeres ben ik logopedie gaan studeren om meer over de technische kant van de stem te weten te komen. Ik heb daar de eerste 2,5 jaar van voltooid en zodoende veel kennis over de stem en stemmethodes opgedaan. Met die kennis kan ik goed communiceren met logopedisten en foniaters. Maar vooral ben ik nu in staat zangers te helpen die zoeken naar de optimale klank van hun eigen stem en hoe ze die kunnen gebruiken om te laten horen wie en hoe ze zijn.

Zingen en meer…

Naast lesgeven zet ik me ook op andere manieren in voor het zangvak. Van 2016-2022 maakte ik deel uit van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen (NVZ). Ik ben mede-initiator van het multidisciplinaire Stemplatform.nl waar zangdocenten, KNO artsen en logopedisten kennis over de stem met elkaar delen. De verschillende beroepsverenigingen muziek heb ik samengebracht in de koepel Beroepsverenigingen Muziek.

Klik hier voor Tarieven en voorwaarden

Ik ben lid van de

de beroepsvereniging van zangdocenten

en onderschrijf de NVZ Beroepscode 2019 

 

Ik ben
Stemplatform banner