Op deze pagina deel ik een paar fragmenten van de vele producties waar ik aan heb meegedaan.

The Vampyr
Klik op de afbeelding om af te spelen

BBC-TV 1992 mini-serie The Vampyr, a soap opera. Ik speelde Ginny, ‘a model’, die na gedumpt te zijn door haar vriendje wordt opgepikt door Ripley, een zakenman die vampier is. Gezongen en gespeeld door Omar Ebrahim. Zie verder imbd Het loopt niet goed met Ginny af, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren … 😉 Met dank aan Ronald Bergman voor de video editing.

1994, L’Europe Galante (1697) van Campra met het Nederlands Historisch Danstheater. In dit opera-ballet had ik meerdere rollen. Hier ben ik Doris die net had ontdekt dat haar vriendje Sylvandre vertrokken is. Woede, verdriet en tenslotte het zelfvertrouwen dat ze het zonder hem ook wel redt. Met dank aan Ronald Bergman voor de editing!

Willemijn van Gent
Klik op de afbeelding om af te spelen

1995, Opera Zuid, L’Elisir d’amore van Donizetti. Editing Ronald Bergman.

 

Groot Omroepkoor 1998, Prinsengracht-concert o.l.v Martin Wright. Ik sta hoogzwanger vooraan links op de hoek, o.a. op 10:20, 22:50, 33:55 vol in beeld. Verder vooral mijn rechter oorbel ;-). Dit fragment staat symbool voor de vele tientallen concerten die ik met dit heerlijke koor heb mogen maken.

Kerstmatinee 1999, Suor Angelica door het Koninklijk Concertgebouworkest en het Koor Nieuwe Muziek, o.l.v. Riccardo Chailly. Ik had een korte solootje als ‘Novice’ en zong verder in het ad-hoc vocaal ensemble in deze schitterende productie. Zie de recensie in het NRC Hier

Nederlands Kamerkoor 2007. Opname Bach Motetten met Peter Dijkstra. Zo’n prachtige CD met mijn dierbare collega’s. Dit fragment staat symbool voor de 23 jaren waarin ik met het NKK de meest fantastische concerten heb gegeven onder vele geweldige dirigenten en met prachtige orkesten.

Camerata Trajectina, 2009, De Zeven Zonden van Jeroen Bosch. Zie voor meer info hun website Ik viel op het laatste moment in omdat collega Hieke Meppelink een paar dagen voor de premiere haar enkel brak. Prachtige regie en decor van Jos Groenier.

Leden van het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam 2012 bij het afscheid van Maartje van Weegen in DWDD.

Dank aan Marcel Ruizendaal voor het ‘clippen’ van de DVD’s Suor Angelica en de 7 zonden.