Ben je tussen de 15 en 25 jaar oud en heb je besloten dat je van zingen je beroep wil maken? Een goede voorbereiding op het toelatingsexamen is dan de eerste stap.  Ik help je daar graag bij.

voorbereiding conservatorium zang

Zangtechniek

Bij mij kun je terecht voor een gedegen opbouw van je vocale techniek. De basis daarvan is houding, adem en articulatie. Of je nu klassiek of pop/jazz wilt gaan doen. Daarbij werk ik ook aan je muzikale gehoor (intonatie) en aan frasering.

Repertoire

De opbouw van je auditie-repertoire is belangrijk. Samen zoeken we naar het repertoire dat het beste bij jou past en waarin je kunt laten horen wat je kan. De toelatingseisen van het conservatorium naar keuze zijn daarbij leidend. Bij de auditie wordt niet alleen geluisterd of je een goede stem hebt, maar ook wat je er al mee kunt uitdrukken. We zullen daar intensief aan werken.

Ook begeleidingslessen om met een pianist aan het repertoire te werken horen bij de voorbereiding. Tijdens de reguliere begeleidingslessen oefen je om je auditie-repertoire voor publiek te zingen.

Theorie

Naast het ontwikkelen van je zangstem is ook de voorbereiding op het theoretische deel van het examen belangrijk. Voor solfège en een basiskennis van de muziektheorie breng ik je in contact met docenten die je daarop kunnen voorbereiden.

Leerplan pre-conservatorium jaar

Voor leerlingen die auditie willen doen tijdens hun examenjaar zal de voorbereiding er anders uitzien dan voor diegene die een tussenjaar nemen om zich op op hun auditie(s) voor te bereiden. Het is mogelijk om 2x per week een half uur les te komen nemen, of 1x  in de week een uur. Maar ook een hogere frequentie is mogelijk. Klik hier voor de tarieven en voorwaarden. Neem contact met me op voor een gesprek en intake-les. We bespreken dan jouw mogelijkheden en stellen een leerplan op.

Zie voor de toelatingseisen websites als die van het Koninklijk Conservatorium of ArtEZ Zwolle