Willemijn van Gent

 

 

 

 

 

 

Zingen

 

 

Wie ben ik?

Opleiding:

Ik heb zang gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marianne Dieleman: docerend musicus (Bachelor) en specialisatie Kamermuziek, Oude Muziek (Master). Tijdens mijn carrière heb ik mijn stem verder ontwikkeld door masterclasses te volgen bij  o.a. bij Elly Ameling, Daniel Ferro en Tom Krause. Lange tijd was David Mason in London mijn vaste zangdocent, later heb ik bij diverse collega’s mijn zangbatterij opgeladen. Als ondersteuning voor mijn lespraktijk heb de levels 1 en 2 van EVT gevolgd.


Sopraan

Als zangeres heb ik jaren lang gezongen om mensen te ontroeren. Dat deed ik solo in opera’s en concerten, of als onderdeel van wereldvermaarde ensembles. 

Daarnaast ben ik enkele jaren als solist verbonden geweest aan een Duits operatheater. Ik heb daar o.a. Hanna Glawary in de Witwe gezongen, Agathe in Freischutz, Anna in Hans Heiling van Marschner, Saffi in de Zigeuner baron. Daarna heb ik solistische medewerking verleend aan vele operaproducties in binnen- en buitenland.

Ik heb ervaring met de uitvoering van middeleeuwse tot hedendaagse muziek onder leiding van dirigenten als William Christie, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen, Reinbert de Leeuw, Riccardo Chailly, Valerie Gergiev, Berhard Haitink, Richard Egarr en Yannick Nézet-Séguin. Voor al die verschillende stijlen gebruik je je stem steeds op een andere manier. Die kennis geef ik graag aan mijn leerlingen door. 

De serie Bloed, zweet en aria’s geeft een mooi beeld hoe het leven van een operazanger er uit ziet.


Zangdocent

Het begint met een ontspannen en vrolijke sfeer tijdens de lessen: zingen is vooral heerlijk! De basis voor lekker en gezond spreken en zingen, is een goede houding en een lage, stromende ademhaling. Als dat in orde is kan je gaan werken aan de stem zelf. 

Tijdens de zangles ga ik uit van datgene wat de leerling al kan en wat de leerling zelf wil: meer of minder vibrato, een grotere of juist lichtere klank, een warmere stem of met meer kern. Samen gaan we dan zoeken naar de mogelijkheden om je tot de klank te brengen die het beste bij jou en de muziek die je het liefste zingt past. Ik ben gespecialiseerd in het klassieke repertoire: van modern tot middeleeuws. 

Gevorderde zangers help ik onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om met jouw eigen klank(en) en mogelijkheden tot hele persoonlijke interpretaties te komen van het door jou gekozen repertoire. Ik kan helpen met muzikale- en tekstinterpretatie, podiumpresentatie en auditietraining. 


Stemcoach

Tijdens mijn studie logopedie heb ik kennis gemaakt met diverse stemmethodes die ik kan toepassen bij de verschillende vocaal-technische uitdagingen in de lespraktijk.

Stemproblemen als heesheid, een gespannen gevoel tijdens het zingen of andere stemproblemen bij spreken en zingen kan ik helpen oplossen. Ik zal bij twijfel over de oorzaak van de problemen overleggen met gespecialiseerde logopedistes en/of doorverwijzen naar de foniater van het stembehandelcentrum Voorburg.

Methodes: Coblenzer, Pahn, Accent, Resonans, EVT.

Stemplatform.nl

Ik ben als zangstemspecialist aangesloten bij het multidisciplinaire Stemplatform.nl . Op deze website kunnen in stem gespecialiseerde logopedisten, zangdocenten en KNO artsen elkaar vinden en naar elkaar verwijzen. Ook is er heel veel kennis over de stem verzameld zodat je stemproblemen kunt herkennen en tijdig hulp kunt zoeken bij stemproblemen.

I also teach in Englisch

Ich spreche auch Deutsch

Nieuwsgierig? Neem contact met me op voor een proefles. Voor een proefles van 30 minuten reken ik €25,- die je terugkrijgt bij aanschaf van de eerste strippenkaart.