presentatie

Professionele sprekers zijn tijdens een presentatie vooral gericht op de inhoud van hun boodschap. Dat is logisch. Maar die boodschap komt sterker over als hij wordt ondersteund met een sprekende stem. Vele docenten, advocaten, dagvoorzitters, journalisten, acteurs en politici zijn hier dagelijks mee bezig. Door mijn presentatie training kunnen ze hoofd èn hart van hun toehoorders bereiken.

Presentatie training

Een sprekende stem en sterke presentatie ontstaan vanuit de houding en de adem. Door die bewust te worden en indien noodzakelijk goed op te bouwen zal de boodschap nog effectiever overkomen. Ik wil daar graag bij helpen.

Het begint met kennismaken met het lijf. Een stevige basishouding waarbij de voeten bewust en stevig op de grond staan geeft een zelfverzekerde uitstraling. Door de balans te oefenen op een balanceerschijf worden de spieren getraind die maken dat je moeiteloos in evenwicht staat. Van daaruit werken we aan de adem. Een spreekstem die wordt ondersteund vanuit de adem klinkt moeiteloos en welluidend: uw toehoorders zullen geboeid luisteren. Als de houding en adem in orde zijn kan gewerkt worden aan articulatie en prosodie: de uitspraak van de spraakklanken en de melodie in de spreekstem. Na de oefenteksten wordt er geoefend met de teksten van de cliënt zelf.

Zet een stap voor een nog effectievere presentatie en maak vandaag nog een afspraak om te kijken wat ik tijdens een presentatietraining op maat voor u kan doen.

A voice that’s well supported by breath has the sound of authority.